Prevence pracovní úrazovosti a výsledky činnosti Státního úřadu inspekce práce za měsíc říjen 2016 – tisková zpráva

8.12.2016, Zdroj: Státní úřad inspekce práce (www.suip.cz)

V průběhu října 2016 Státní úřad inspekce práce zaevidoval celkem 2 914 pracovních úrazů. Z tohoto počtu se 65 pracovních úrazů týkalo cizích státních příslušníků. Smrtelný pracovní úraz utrpělo 7 zaměstnanců, mezi nimiž nebyl žádný cizinec. Závažný pracovní úraz (s hospitalizací postiženého delší než 5 dnů) vznikl ve 115 případech, z toho u 6 cizinců.

Přehled o počtu pracovních úrazů v jednotlivých krajích ČR a počtu pracovních úrazů občanů ČR mimo území našeho státu podávají tabulky v závěru této zprávy. SÚIP se však nezabývá jen statistickou evidencí pracovních úrazů a šetřením příčin a okolností pracovních úrazů,