ŘSD získalo kladné stanovisko EIA pro část brněnského okruhu

8.2.2018, Zdroj: ČTK

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo kladné stanovisko EIA pro stavbu části velkého městského okruhu v Brně od Tomkova náměstí po Rokytovu ulici, kde má v budoucnu pokračovat tunelem pod sídlištěm Vinohrady. Vyplývá to z dokumentu na Informačním portálu EIA. Město začalo s demolicemi v plánované trase již v roce 2016 a loni zahájilo přípravné práce na překládání inženýrských sítí. Samotná stavba by mohla začít v příštím roce a měla by trvat necelé tři roky. EIA je zkratka pro vyhodnocení vlivu stavby na životní prostředí.

Plánovaná stavba dlouhá 1,3 kilometru za čtyři miliardy korun odvede velkou část aut ze Svatoplukovy ulice a z křižovatky s Rokytovou ulicí. Nová čtyřpruhová silnice překoná